Is (Mijn KaasKoe) kaas vegetarisch? 

Mijn KaasKoe kaas is vegetarisch én lactosevrij

Bij het maken van kaas komt stremsel te pas. Stremsel bevat een enzym dat de kaaseiwitten doet samenklonteren waarna het grootste gedeelte van het water (is de wei) wordt afgescheiden. Kaas blijft dan over. Veel kaasproducenten maken gebruik van dierlijk stremsel die afkomstig is uit de maag van een kalfje. Dat maakt de kaas niet vegetarisch! Is mijn KaasKoe kaas dan wel vegetarisch? Ja, onze kaas wordt namelijk gemaakt met stremsel gemaakt door micro-organismen. Dit stremsel wordt microbieel of vegetarisch stremsel genoemd. Consumenten die milieu en dierenwelzijn een warm hart toedragen zijn dus bij ons op het juiste adres.

Onze koeien zorgen voor onze vegetarische kaas

Onze koeien zorgen voor onze vegetarische kaas

We eten steeds meer vegetarisch

Vegetarisch eten krijgt bij veel gezinnen een steeds grotere rol. Veel mensen zien in dat er ook zonder vlees een heerlijk gerecht op tafel valt te zetten. Dit leidt dan ook tot de opkomst van ´Meatless Monday’ of andere vegetarische initiatieven. Ieder heeft zijn of haar eigen reden(en) om vegetarisch te eten. Dit varieert van het dierenwelzijn, het milieu, of simpelweg de smaak. Er zijn tegenwoordig namelijk steeds meer (lekkere) alternatieven. Daaronder valt dus ook onze kaas!  Kaas is rijk aan essentiële eiwitten (aminozuren) en is een goede bron voor vitamine A.

“Een lekkere vegetarische maaltijd op tafel zetten? Onze kaas staat erom bekend lekker te smelten op een (vegetarische) tosti, pasta of een pizza!”

Dierlijk of vegetarisch stremsel?

Er zijn verschillende manieren om kaas te maken. Het grote verschil tussen vegetarische en niet-vegetarische kaas zit in het feit welk soort stremsel wordt gebruikt. Bij niet-vegetarische kaas wordt dierlijk stremsel gebruikt. In vegetarische kaas bevat zitten er geen ingrediënten van gedode dieren.

Mijn KaasKoe kaas is vegetarisch en lactosevrij

Onze kaaskoning Jo heeft meer dan 40 jaar ervaring in het ontwikkelen van de beste kazen. Decennialang experimenteert hij al om het perfecte kaasrecept te creëren. Ons unieke assortiment aan kaas (jong belegen, belegen, extra belegen en oude kaas) is vegetarisch en vrij van lactose. Heerlijk geschikt voor de vegetariërs onder ons.

Is Mijn KaasKoe kaas veganistische kaas?

Vegan of veganistische producten bevatten totaal geen dierlijke ingrediënten. Op Boerderij van Zeelst geven de koeien de (h)eerlijke melk waarvan onze veilige kaas wordt gemaakt. De kaas is dus niet veganistisch. Daarentegen hebben onze dames het erg goed bij Bert, Ine en Joris. Niet voor niets noemen we de boerderij ook wel het Koester Hotel

Ook met een dieet verantwoord genieten van kaas?

Ben je aan de lijn? Neem dan een dunner plakje of een kleiner blokje kaas. Doordat onze kaas meer smaak heeft, heb je minder kaas nodig. Kortom: verantwoord genieten

Kaas zonder kleurstof?

Als experiment leveren we nu bij een aantal willekeurige klanten kaas zonder kleurstof. Als dat bevalt willen we de niet noodzakelijke toevoeging van kleurstof laten vervallen. De kaas heeft dan een meer natuurlijke kleur.

Vragen over ons kaas abonnement?

Heb je nog vragen over hoe wij onze kaas maken? Laat dan een berichtje achter voor Jo. Wil je meer informatie over het afsluiten van een kaas abonnement? Aarzel dan niet en laat iets van je horen. We vertellen je graag meer.

Jo Penders

Jo Penders

Kaaskoning