Veelgestelde vragen – Mijn KaasKoe

Hieronder vind je de veelgestelde vragen rondom Mijn KaasKoe. Je komt meer te weten over ons product, productieproces, kaas abonnement, bezorging en de betaling.

Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen je graag meer.

Product

De kaas bevat melk van jouw koe. De kaas wordt gemaakt van de melk uit de stal waarin ook jouw koe leeft.

Nee, dat is niet mogelijk. Het is praktisch onmogelijk om de melk van de afzonderlijke koeien apart te houden en daarvan apart kaas te maken.

Nee, boerenkaas is kaas gemaakt uit niet gepasteuriseerde, rauwe melk. Kaas van kaaskoe wordt gemaakt uit melk die gepasteuriseerd is.  Het is daarom geen boerenkaas.

Omdat de kaas gemaakt is van gepasteuriseerde melk heeft de kaas  het smaakpatroon van een kaas die gemaakt wordt uit gepasteuriseerde melk. Deze kaas is mild en romig van smaak. Het is de allerlekkerste kaas

Bijna alle kaas is gezond. Kaas van mijn kaaskoe is gemaakt uit melk met een natuurlijk vetgehalte en  bevat een lager zoutgehalte dan een reguliere kaas.

Om bederf te voorkomen wordt er een geringe hoeveelheid natriumnitraat toegevoegd. Dit is gebruikelijk bij de kaasbereiding.

De kaas van mijn kaaskoe heeft een milde en romige smaak. Door het gebruik van traditionele kaaszuursels en traditionele bewaaromstandigheden ontstaat een vriendelijke type kaassmaak.

De kaas is geen biologische kaas. De verschillen met biologische kaas zijn echter klein. Er wordt door Bert, Ine en Joris verantwoord omgegaan met natuur, milieu en dierenwelzijn.

Ja. Wij werken met niet-dierlijk stremsel. Daarmee is Mijn KaasKoe vegetarische kaas.

Mijn Kaaskoe heeft 4 leeftijden kaas: 

  • Jong belegen kaas – 8 weken
  • Belegen kaas – 16 weken
  • Extra belegen kaas – 24 weken
  • Oude kaas – meer dan 10 maanden

Bekijk ook onze producten.

De kaas wordt gemaakt van weidemelk. Dit betekent dat de koeien ten minste 120 dagen per jaar en minimaal 6 uur per dag buitenlopen en grazen in de wei.

De kaas van mijn kaaskoe is lactosevrij. Door het gebruik van onze cultures wordt het lactose geheel omgezet in de voor onze laas typische smaakcomponenten. Bovendien is de kaas vegetarisch!

De melk wordt op een verantwoorde manier geproduceerd. Vanuit de zuivelsector en overheid is er een uitgebreid toezicht en controleprogramma op melk. Periodiek wordt de melk door onafhankelijke laboratoria gecontroleerd zodat we zeker zijn dat de melk vrij is van ongewenste stoffen en schadelijke bacteriën.

Abonnement

Er is geen prijsverschil tussen jong belegen en belegen kaas. Je kiest gewoon de kaas die je het lekkerst vindt.

In principe kiest u een abonnement van 1, 2, 3 of 4 kilo per maand. In overleg zijn altijd aanpassingen mogelijk.

U kunt uw abonnement met een opzegtermijn van 1 week opzeggen. De betaling stopt dan onmiddellijk. U ontvangt daarna nog wel de kaas die u reeds betaald heeft.

U kunt dit melden via een klachtenformulier wat U op de website vindt.

Productieproces

Voor 1 kilo kaas is ongeveer 10 liter melk nodig. Kaas is eigenlijk een hooggeconcentreerde melk met een hoog gehalte aan essentiële voedingsstoffen. En bovendien ook erg lekker.

De kaas wordt gemaakt in een kaasfabriek. Hier wordt de melk van de boerderij van van Zeelst helemaal apart gehouden en tot hun eigen kaas verwerkt.

Het produceren van kaas op de boerderij heeft in vele opzichten nadelen. Zo kan de wei die bij de kaasproductie vrijkomt niet verwerkt worden tot hoogwaardige producten zoals babyvoeding. Ook vraagt kleinschalige productie een hoog verbruik van energie en leidt tot een hoge afvalwaterlast. De hygiëne bij productie in een fabriek is beter geborgd. Daarnaast is de kaas ook veiliger.

De kaas wordt gerijpt in rijpingskamers waar de bewaaromstandigheden zodanig zijn dat er een optimale smaakvorming plaatsvindt. De kaas wordt op houten planken bewaard.

De kaas wordt vacuüm verpakt in eenheden van ca. 500 gram. De kaas is zo minimaal 3 maanden houdbaar. De verpakking is eenvoudig te openen met een trek lipje aan de bovenhoeken van de verpakking.

Bezorging

De kaas wordt 1 keer per maand thuisbezorgd door onze kaaskoerier. Je ontvangt vooraf bericht wanneer de levering plaatsvindt.

Je ontvangt een bericht wanneer de kaas wordt bezorgd. Mocht je niet thuis zijn, laat dan weten waar de kaas dan geleverd kan worden.

Laat weten wanneer je met vakantie bent. Er wordt dan een pasklare oplossing gezocht.

De kaas wordt koel vervoerd.

De kaas wordt met onze KaasKoerier in een straal van 25 km rondom Hedel bezorgd. Valt u niet binnen deze straal meldt u toch aan en wij zoeken zo mogelijk een passende oplossing. De aanmeldsite bevat een postcode-checker.

Betaling

De betaling vindt plaats door een 4 wekelijkse  automatisch afschrijving op de donderdag voor de levering. Wanneer de levering om een of andere reden afwijkt van het abonnement ontvangt u een factuur.