Onderstaand vind je de veelgestelde vragen rondom Kaaskoe. Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Product

Wordt de kaas gemaakt van de melk van mijn koe?

De kaas bevat melk van jouw koe. De kaas wordt gemaakt van de melk uit de stal waarin ook jouw koe leeft.

Is het mogelijk om kaas te kopen waarin alleen melk zit van mijn koe?

Nee, dat is niet mogelijk. Het is praktisch onmogelijk om de melk van de afzonderlijke koeien apart te houden en daarvan apart kaas te maken.

Is de kaas een boerenkaas?

Nee, boerenkaas is kaas gemaakt uit niet gepasteuriseerde, rauwe melk. Kaas van kaaskoe wordt gemaakt uit melk die gepasteuriseerd is.  Het is daarom geen boerenkaas.

Heeft de kaas van kaaskoe de smaak van boerenkaas?

Omdat de kaas gemaakt is van gepasteuriseerde melk heeft de kaas  het smaakpatroon van een kaas die gemaakt wordt uit gepasteuriseerde melk. Deze kaas is mild en romig van smaak. Het is de allerlekkerste kaas

Is de kaas van mijn kaaskoe gezonder dan normale kaas?

Bijna alle kaas is gezond. Kaas van mijn kaaskoe is gemaakt uit melk met een natuurlijk vetgehalte en  bevat een lager zoutgehalte dan een reguliere kaas.

Bevat kaas van mijn kaaskoe conserveringsmiddelen?

Om bederf te voorkomen wordt er een geringe hoeveelheid natriumnitraat toegevoegd. Dit is gebruikelijk bij de kaasbereiding.

Wat voor smaak heeft de kaas van mijn kaaskoe?

De kaas van mijn kaaskoe heeft een milde en romige smaak. Door het gebruik van traditionele kaaszuursels en traditionele bewaaromstandigheden ontstaat een vriendelijke type kaassmaak.

Is het biologische kaas?

De kaas is geen biologische kaas. De verschillen met biologische kaas zijn echter klein. Er wordt door Bert, Ine en Joris verantwoord omgegaan met natuur, milieu en dierenwelzijn.

Is de kaas geschikt voor vegetariërs?

Ja. De kaas wordt gemaakt met een niet dierlijk stremsel en is daarmee vegetarisch.

Wat is het assortiment aan kaas?

In de aanvangsperiode hebben we twee kaasleeftijden: jong belegen en belegen. Het verschil in deze kaas is uitsluitend de rijpingstijd.

Is de kaas gemaakt van weidemelk?

De kaas wordt gemaakt van weidemelk. Dit betekent dat de koeien ten minste 120 dagen per jaar en minimaal 6 uur per dag buitenlopen en grazen in de wei.

Is de kaas lactosevrij?

De kaas van mijn kaaskoe is lactosevrij. Door het gebruik van onze cultures wordt het lactose geheel omgezet in de voor onze laas typische smaakcomponenten.

Is de kwaliteit van de melk gewaarborgd

De melk wordt op een verantwoorde manier geproduceerd. Vanuit de zuivelsector en overheid is er een uitgebreid toezicht en controleprogramma op melk. Periodiek wordt de melk door onafhankelijke laboratoria gecontroleerd zodat we zeker zijn dat de melk vrij is van ongewenste stoffen en schadelijke bacteriën.

Abonnement

Is er een prijsverschil in de jong belegen en belegen kaas?

Er is geen prijsverschil tussen jong belegen en belegen kaas. Je kiest gewoon de kaas die je het lekkerst vindt.

Kan ik mijn hoeveelheden kaas per keer aanpassen?

In principe kiest u een abonnement van 1, 2, 3 of 4 kilo per maand. In overleg zijn altijd aanpassingen mogelijk.

Kan ik mijn abonnement gemakkelijk opzeggen?

U kunt uw abonnement met een opzegtermijn van 1 week opzeggen. De betaling stopt dan onmiddellijk. U ontvangt daarna nog wel de kaas die u reeds betaald heeft.

Wat moet ik doen als ik een klacht heb?

U kunt dit melden via een klachtenformulier wat U op de website vindt.

Productieproces

Hoeveel melk is er nodig om een kilo kaas te maken?

Voor 1 kilo kaas is ongeveer 10 liter melk nodig. Kaas is eigenlijk een hooggeconcentreerde melk met een hoog gehalte aan essentiële voedingsstoffen. En bovendien ook erg lekker.

Waar wordt de kaas gemaakt?

De kaas wordt gemaakt in een kaasfabriek. Hier wordt de melk van de boerderij van van Zeelst helemaal apart gehouden en tot hun eigen kaas verwerkt.

Waarom wordt de kaas niet op de boerderij bij Bert en Ine gemaakt?

Het produceren van kaas op de boerderij heeft in vele opzichten nadelen. Zo kan de wei die bij de kaasproductie vrijkomt niet verwerkt worden tot hoogwaardige producten zoals babyvoeding. Ook vraagt kleinschalige productie een hoog verbruik van energie en leidt tot een hoge afvalwaterlast. De hygiëne bij productie in een fabriek is beter geborgd.

Waar wordt de kaas gerijpt?

De kaas wordt gerijpt in rijpingskamers waar de bewaaromstandigheden zodanig zijn dat er een optimale smaakvorming plaatsvindt. De kaas wordt op houten planken bewaard.

Hoe wordt de kaas verpakt?

De kaas wordt vacuüm verpakt in eenheden van ca. 500 gram. De kaas is zo minimaal 3 maanden houdbaar. De verpakking is eenvoudig te openen met een trek lipje aan de bovenhoeken van de verpakking.

Bezorging

Hoe wordt de kaas bezorgd?

De kaas wordt 1 keer per maand thuisbezorgd door onze kaaskoerier. Je ontvangt vooraf bericht wanneer de levering plaatsvindt.

Wat gebeurt er als ik niet thuis ben?

Je ontvangt een bericht wanneer de kaas wordt bezorgd. Mocht je niet thuis zijn, laat dan weten waar de kaas dan geleverd kan worden.

Wat gebeurt er als ik met vakantie ben?

Laat weten wanneer je met vakantie bent. Er wordt dan een pasklare oplossing gezocht.

Hoe gaat de bezorging in de zomer als het warm is?

De kaas wordt koel vervoerd.

Waar wordt de kaas bezorgd

De kaas wordt met onze KaasKoerier in een straal van 25 km rondom Hedel bezorgd. Valt u niet binnen deze straal meldt u toch aan en wij zoeken zo mogelijk een passende oplossing. De aanmeldsite bevat een postcode-checker.

Betaling

Hoe vindt de betaling plaats?

De betaling vindt plaats door een 4 wekelijkse  automatisch afschrijving op de donderdag voor de levering. Wanneer de levering om een of andere reden afwijkt van het abonnement ontvangt u een factuur.