Maak zelf kaas maken met de Mijn KaasKoe Kit

Maak jouw eigen kaas met behulp van onze handige kit!

Heb jij altijd al een echte kaasboer(in) willen zijn? Laat je droom werkelijkheid worden en ga zelf aan de slag met het maken van kaas! Met de Mijn KaasKoe kit heb je alles in handen om thuis je eigen kaas te maken. Je leert stapsgewijs hoe je de melk omtovert tot een lekker stukje kaas. Met de duidelijke instructie is dat kaas in het bakkie!

Maak zelf je eigen kaas met de Mijn KaasKoe Kit

Maak zelf je eigen kaas met de Mijn KaasKoe Kit. Goedgekeurd door onze eigen Professor KaasKoe & KaasKoning Jo Penders!

Kan je zelf kaas maken?

Jazeker! Met de KaasKoe kit heb jij een handig stappenplan om zelf jouw heerlijke kaas te maken. Er komt best wel wat kijken bij het maken van kaas. Want niet alleen de smaak, maar ook de structuur is bepalend voor de soort kaas. Zo is een jonge kaas een stuk zachter dan bijvoorbeeld oude kaas. Wil je meer weten over eigenschappen van een goede kaas? Lees dan meer hoe een officiële kaaskeuring werkt!

Als je de stappen goed volgt, dan maak je zelf jouw eigen voedzame, lactosevrije kaas die rijk is aan eiwitten en voorziet in een groot deel van je essentiële voedingselementen.

Maak je kaasje met de KaasKoe kit

Zelf jouw eigen kaas maken wordt mogelijk met de KaasKoe Kit. Onze ‘edukaasie’ bevat een gedetailleerde handleiding en hulpmiddelen om lekker aan de slag te gaan. Ontzettend leuk om te doen met je kinderen, kleinkinderen of tijdens een verjaardagsfeestje! Bovendien is het een ideale activiteit tijdens de lockdown in deze Corona-tijden!

Hoe werkt het maken van kaas?

Het maken van kaas verloopt in een aantal stappen. De belangrijkste stappen hiervan zijn als volgt:

  1. Als eerste haal je het water uit de melk door deze te laten klonteren. Dit doe je door het gebruik van vegetarisch stremsel. Wist je trouwens dat niet alle kazen in de winkel vegetarisch zijn? Onze kaas is dat wel, en het stremsel in de KaasKoe Kit is dat dus ook;
  2. Daarna laat je de melk verzuren. Dit doe je door zogenaamde melkzuurbacteriën;
  3. Vervolgens voeg je de zout toe door het pekelen;
  4. Tot slot laat je de verkregen kaas rijpen. Normaal moet een Goudse kaas tot 4 weken rijpen om het predicaat ‘jonge kaas’ te krijgen.

Na de bereiding heb je een heerlijk, gezond eiwitrijk product met een lange houdbaarheid!

Wist je dat meer van de helft van de Nederlandse melk kaas wordt gemaakt?

Waarom zou je zelf kaas maken?

Het is natuurlijk onwijs leuk om thuis je eigen kaas te maken! De handige kit staat boordevol informatie die jou stapsgewijs door het bereidingsproces loodsen. Niet alleen is het erg leuk, maar ook educatief voor jong én oud. Je leert ook over de Nederlandse kaascultuur, en dat in de eigen keuken.

Bestel jouw KaasKoe Kit

Heb jij altijd al eens je eigen kaas willen maken? Zorg dat je vandaag nog jouw KaasKoe Kit bestelt. We hebben voor deze bijzondere actie slechts een beperkt aantal kits samengesteld! Wil je meer weten? Laat dan een berichtje achter via onderstaand contactformulier.