Bezorggebied van Mijn KaasKoe

Waar bezorgen wij onze kaas?

De familie van Zeelst zet zich op de boerderij in met passie en liefde voor onze dames. Tegelijkertijd is Kaaskoning Jo altijd in de weer met het recept en concept van Mijn KaasKoe. Daarnaast hebben we nog een KaasKoerier die alle kaas abonnementen bij iedereen veilig bezorgd, zeker ten tijde van het Coronavirus.

Bezorgingsgebied

Het liefst zien wij natuurlijk dat heel Nederland geniet van onze kaas. Echter zijn we met een gedreven, maar toch een klein clubje mensen. Dat maakt dat we keuzes moeten maken waar we onze kaas kunnen bezorgen. Dit is het gebied waar wij momenteel bezorgen:

Werkt de map niet? Hieronder tref je de kleine en grote steden waar je onze kaas kunt laten bezorgen

In Noord-Brabant bezorgen wij onder andere in:

 • ’s-Hertogenbosch (Den Bosch);
 • Boxtel;
 • Heesch;
 • Liempde;
 • Nuland;
 • Oisterwijk;
 • Oss;
 • Rosmalen;
 • Schijndel;
 • Sint Michielsgestel;
 • Tilburg;
 • Vught;
 • Waalwijk.

In Gelderland bezorgen wij onder andere in:

 • Geldermalsen;
 • Gorinchem;
 • Tiel;
 • Vuren;
 • Zaltbommel.

Woon jij buiten ons bezorggebied?

Woon jij buiten ons bezorgingsgebied en zou je toch graag eens van onze kaas willen genieten? Dan horen wij dit graag van je via ons contactformulier. In de loop der tijd hebben wij ons bezorgingsgebied al een stuk vergroot. Bij voldoende animo willen we dit gebied natuurlijk graag vergroten! 

Tip: heb je vrienden of kennissen in ons bezorggebied wonen? Laat de kaas bij hen bezorgen. Onze producten zijn veilig vacuüm verpakt en voldoende lang houdbaar! 

Lees ook onze blogartikelen

Boerenlympics

‘Boerenlympics’ laat vaders tegen elkaar strijden op Boerderij van Zeelst

Mijn KaasKoe organiseert een sportief en competitief evenement op 20 juni (Vaderdag)

Boerendart, kaaswerpen, strobaal stapelen, het is zomaar een greep uit de vijftal activiteiten die op 20 juni op Boerderij van Zeelst plaatsvinden. Mijn KaasKoe organiseert die dag het Vaderdagspel “Mijn vader is de beste”. Na het afleggen van dit spelparcours kunnen de vaders samen met hun kind(eren) en partners aanschuiven aan een heerlijke lunch met streekproducten. De winnaar van de ‘Boerenlympics’ ontvangt een gratis waardebon (t.w.v. € 50,-) voor BestelBoer.nl.

Boerenlympics

Doe mee aan de Boerenlympics!

Activiteiten

Er zijn een vijftal boerderijspellen die zullen bepalen wie de Boerenlympics wint. De activiteiten zijn als volgt: boerendart, kaaswerpen, strobaal stapelen, strobalen laden en spijkerbroek hangen . Onze boer Bert legt het concept nog verder uit:

Aanmoediging vanaf de zijlijn

Deelnemende vaders staan niet verlegen om aanmoediging. Niet alleen zullen de kinderen hun vader toejuichen, ook wordt het geheel muzikaal opgeluisterd door de Hofkapel uit Ammerzoden. Daarbij is het overdekte buitenterras geopend waardoor het weer ouderwets gezellig kan worden. Ook staan Roza 40 en haar KaasKoe-vrienden lekker in de naastliggende wei te grazen. Zonder hen is de Boerenlympics natuurlijk niet compleet!

Meedoen aan de Boerenlympics?

De Boerenlympics vinden plaats tussen 09u30 en 13u30 waarbij je zelf kunt kiezen op welk tijdstip je wilt komen. De tickets voor deelname aan het spel en de lekkere boerenlunch bestel je in de winkel van MijnKaasKoe.nl. Wees er snel bij, want het aantal inschrijvingen is beperkt vanwege coronamaatregelen!

Bestel je ticket

Bert van Zeelst bij Kaas automaat

Haal jouw lokale producten uit de kaas automaat

Kaas automaat op Boerderij van Zeelst een groot succes 

Op Boerderij van Zeelst hebben we sinds kort iets nieuws. Zo staat er een kaas automaat waar je jouw (h)eerlijke lokale producten kunt aanschaffen. Je treft niet alleen de kaas van Mijn KaasKoe in de vitrine. Ook koop je snel en eenvoudig de gekarnde roomboter van Boerderij Den Eelder en verse eieren van Boerderij Zonneveld. 

Bert van Zeelst bij Kaas automaat

Foto: Bert van Zeelst bij Kaas automaat langs Achterdijk 57 te Hedel (Mijn KaasKoe boerderij)

Waar staat de kaas automaat?

De nieuwe kaas automaat bevindt zich aan de Achterdijk 57 te Hedel. Voor de oplettende lezers: dit is het begin van het erf van de KaasKoe boerderij! Je kunt op deze link klikken om er via Google Maps naar te navigeren. De automaat trekt wel de aandacht in het Bommelerwaardse landschap, zoals onze Boer Bert  hierboven al laat zien.

Welke producten kan ik uit de automaat halen?

Bij Mijn KaasKoe noemen wij het een kaas automaat, maar je kunt er meer bestellen dan alleen onze (lactosevrije) kaas. Zo tref je ook de gekarnde roomboter van Boerderij Den Eelder en de kakelverse eieren van Boerderij Zonneveld in de vitrine.

“Gaan de eieren dan niet stuk?”

Nee, gelukkig niet! Wij hebben onze automaat dusdanig gemaakt dat de eieren heel blijven. Op die manier kan jij ze zelf stuk maken in de pan als je een eitje lekker eitje bakt!

De Kaas automaat van mijn KaasKoe

De Kaas automaat van mijn KaasKoe

Extra verkooplocatie

Jo Penders, ‘KaasKoning’ van Mijn KaasKoe is erg tevreden met de nieuwe automaat. “De automaat geeft je als consument een extra locatie om onze producten aan te schaffen. Wij bevoorraden de automaat dagelijks. Hierdoor heb je altijd ruime keuze uit onze (h)eerlijke regionale producten. Bovendien gaat het afrekenen volledig contactloos. Ook maken we de automaat geregeld schoon in verband met het coronavirus. Al met al is de automaat een veilige en bovenal handige optie voor de voorbijrijdende fiets of automobilist die eens extra wilt genieten van onze kaas, boter en eieren!”

Boter, kaas & eieren

Boter, kaas & eieren: Mijn KaasKoe breidt assortiment uit

Goed nieuws voor liefhebbers van (h)eerlijke streekproducten! Vanaf heden bestel je op MijnKaasKoe.nl de kakelverse eieren van Boerderij Zonneveld en de gekarnde roomboter van Boerderij Den Eelder. Mijn Boter, Kaas & Eieren, dus! Wij weten al dat de kaas van Mijn KaasKoe lekker is, maar wat maakt deze eieren en boter toch zo uniek en lekker? Wie anders dan Linda de Groot (Zonneveld) en Willem van der Schans (Den Eelder) kunnen ons hierover vertellen!

Vrije uitloopeieren van Boerderij Zonneveld

Samen met haar man Joop runt Linda de Groot Boerderij Zonneveld in Rossum. Naast een recreatietak, zijn er melkveekoeien en legkippen op de boerderij. Overduidelijk is dat de liefde en zorg voor de dieren centraal staat. “Onze kippen zijn in uitstekende conditie. Ze krijgen gezond voer en hebben een hele fijne leefomgeving. Ze scharrelen in het weiland en in het aangrenzende ‘kippenbos’, dat vinden ze heerlijk. Veel mensen denken onterecht dat scharrelei-kippen buiten lopen, maar die scharrelen alleen binnen. Dit in tegenstelling tot onze vrije uitloopkippen”, aldus de trotse eigenaresse.

Verschil tussen vers ei en ‘normaal’ ei?

Het is duidelijk dat de dieren het goed hebben bij Linda en Joop op de boerderij. Maar wat is precies het verschil tussen een vers ei en minder vers ei uit de supermarkt? Linda hierover: “Een duidelijk verschil is wanneer je een ei gaat bakken in de pan. Een vers ei zal zijn vorm veel beter behouden. Daarnaast heeft een vers ei een veel vollere smaak dan een ‘normaal’ ei. Niet voor niets komen mensen van ver speciaal naar ons toe om onze verse eieren te halen. Eigenlijk moet je het zelf proeven om te geloven!

 

Smeuïg gekarnde roomboter van Zuivelboerderij Den Eelder

De boter bij Den Eelder wordt volgens authentiek recept bereid. Op de boerderij zelf maken ze klassiek gekarnde boter met lekkere karnemelk als bijproduct (of andersom). De boter van Den Eelder krijgt daarom een lekkere, fris zurige smaak. Willem van der Schans over het bereidingsproces: “Wij pasteuriseren de melk van onze koeien om bepaalde bacteriën onschadelijk te maken. Daarna laten we de volle melk 16 uur fermenteren. Als dit proces is afgerond kan het karnen beginnen. Door de tank rond te draaien (karnen), hierdoor klonteren de vetbolletjes in de melk samen tot boterklontjes. De gekarnde karnemelk is nu klaar om afgevuld te worden. De boterklonten worden vervolgens gewassen en daarna met de hand uit de karn gehaald. Door deze manier van werken heb je ‘echt’ gekarnde karnemelk en roomboter, en dat proef je!”.

 

Als een warm mes door de boter

Wie de roomboter al eens heeft geproefd, die weet dat de smaak uniek is. Over het smeren en bewaren van de boter geeft Willem ons de volgende tips: “De boter is prima een langere tijd te bewaren en ideaal om in te vriezen. Is de boter nog wat hard als je deze uit de koelkast haalt? Zet wat boter zo’n 20 seconden op 900 watt in de magnetron. Op die manier ga je als een warm mes door de boter!”, besluit hij met een knipoog.

 

 

Mijn Boter, Kaas & Eieren

Ook onze ‘kaaskoning’ Jo Penders is in zijn nopjes met de uitbreiding met eieren en boter aan het assortiment. “Je ziet dat de abonnees van Mijn KaasKoe écht genieten van eerlijke en lokale producten. De zorg die wij als lokale ondernemers steken in ons bedrijf, proef je echt terug in de smaak. Wij zijn daarom erg blij dat we boter, kaas en eieren als een geheel aan kunnen bieden op MijnKaaskoe.nl.”

Maak zelf je eigen kaas met de Mijn KaasKoe Kit

Maak zelf kaas maken met de Mijn KaasKoe Kit

Maak jouw eigen kaas met behulp van onze handige kit!

Heb jij altijd al een echte kaasboer(in) willen zijn? Laat je droom werkelijkheid worden en ga zelf aan de slag met het maken van kaas! Met de Mijn KaasKoe kit heb je alles in handen om thuis je eigen kaas te maken. Je leert stapsgewijs hoe je de melk omtovert tot een lekker stukje kaas. Met de duidelijke instructie is dat kaas in het bakkie!

Maak zelf je eigen kaas met de Mijn KaasKoe Kit

Maak zelf je eigen kaas met de Mijn KaasKoe Kit. Goedgekeurd door onze eigen Professor KaasKoe & KaasKoning Jo Penders!

Kan je zelf kaas maken?

Jazeker! Met de KaasKoe kit heb jij een handig stappenplan om zelf jouw heerlijke kaas te maken. Er komt best wel wat kijken bij het maken van kaas. Want niet alleen de smaak, maar ook de structuur is bepalend voor de soort kaas. Zo is een jonge kaas een stuk zachter dan bijvoorbeeld oude kaas. Wil je meer weten over eigenschappen van een goede kaas? Lees dan meer hoe een officiële kaaskeuring werkt!

Als je de stappen goed volgt, dan maak je zelf jouw eigen voedzame, lactosevrije kaas die rijk is aan eiwitten en voorziet in een groot deel van je essentiële voedingselementen.

Maak je kaasje met de KaasKoe kit

Zelf jouw eigen kaas maken wordt mogelijk met de KaasKoe Kit. Onze ‘edukaasie’ bevat een gedetailleerde handleiding en hulpmiddelen om lekker aan de slag te gaan. Ontzettend leuk om te doen met je kinderen, kleinkinderen of tijdens een verjaardagsfeestje! Bovendien is het een ideale activiteit tijdens de lockdown in deze Corona-tijden!

Hoe werkt het maken van kaas?

Het maken van kaas verloopt in een aantal stappen. De belangrijkste stappen hiervan zijn als volgt:

 1. Als eerste haal je het water uit de melk door deze te laten klonteren. Dit doe je door het gebruik van vegetarisch stremsel. Wist je trouwens dat niet alle kazen in de winkel vegetarisch zijn? Onze kaas is dat wel, en het stremsel in de KaasKoe Kit is dat dus ook;
 2. Daarna laat je de melk verzuren. Dit doe je door zogenaamde melkzuurbacteriën;
 3. Vervolgens voeg je de zout toe door het pekelen;
 4. Tot slot laat je de verkregen kaas rijpen. Normaal moet een Goudse kaas tot 4 weken rijpen om het predicaat ‘jonge kaas’ te krijgen.

Na de bereiding heb je een heerlijk, gezond eiwitrijk product met een lange houdbaarheid!

Wist je dat meer van de helft van de Nederlandse melk kaas wordt gemaakt?

Waarom zou je zelf kaas maken?

Het is natuurlijk onwijs leuk om thuis je eigen kaas te maken! De handige kit staat boordevol informatie die jou stapsgewijs door het bereidingsproces loodsen. Niet alleen is het erg leuk, maar ook educatief voor jong én oud. Je leert ook over de Nederlandse kaascultuur, en dat in de eigen keuken.

Bestel jouw KaasKoe Kit

Heb jij altijd al eens je eigen kaas willen maken? Zorg dat je vandaag nog jouw KaasKoe Kit bestelt. We hebben voor deze bijzondere actie slechts een beperkt aantal kits samengesteld! Wil je meer weten? Laat dan een berichtje achter via onderstaand contactformulier.

Hoe keur je kaas bij een kaaskeuring?

Hoe keur je kaas bij een kaaskeuring?

Bij Mijn KaasKoe wordt niet alleen op boerderij van Zeelst gewerkt aan de lekkerste (h)eerlijke kaas. Ook buiten de boerderij wordt hard gewerkt. Zo is Jo Penders verantwoordelijk voor het recept van onze kazen. Jo viel hij al verschillende keren in de prijzen tijdens Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours. Maar hoe werkt dat keuren van kaas precies? Hoe keur je kaas bij een kaaskeuring? Wij vroegen het onze kaaskoning.

Hoe keur je kaas bij een kaaskeuring?

Hoe keur je kaas bij een kaaskeuring? Ruiken is een belangrijk onderdeel! Bron afbeelding: Jo Penders.

Gebruik je zintuigen!

Tijdens een kaaskeuring is het belangrijk om de zintuigen te gebruiken. Op deze manier kun je de kaas beoordelen.

Het uiterlijk van de kaas

Jo: “Je kijkt eerst naar het uiterlijk van de kaas. Wat je ziet, beïnvloedt namelijk erg wat je proeft. Ook kijk je naar de kleur van de zuivel. Op die manier kan je ook onderscheid maken in verschillende kaassoorten. Zo is graskaas vaak wat geler en heeft boerenkaas een bleke kleur”.

Gaten in de kaas

Afhankelijk van het type kaas, zitten er gaten in de kaas. Kaaskoning Jo hierover: “Zitten er kleine gaatjes in een kaas? Dat betekent dat er koolzuurgasvorming wordt veroorzaakt door bepaalde bacteriën. Grote gaten vindt je vaak terug op Maasdammer en Emmentaler en kan duiden op gasvormers. Bovendien kunnen gaten wijzen op afwijkende kaas. Je kunt dan denken aan kaas met scheuren of kaas die een aparte geur heeft.

Hardheid en stugheid van de kaas

Je kunt bij de kaaskeuring een kaasboor gebruiken om een monster te nemen. Bij het boren krijg je een beeld van de hardheid en stugheid van de kaas. “Door in het boorsel van de kaas te knijpen, krijg je een indruk van de stevigheid, plakkerigheid, romigheid en taaiheid van de kaas. Ook geeft dit wat weer over het vetgehalte. Als een kaas zacht en smeerbaar voelt dan is het vetgehalte hoog. Een laag vetgehalte kenmerkt zich door stevige en taaie kaas.”

Vind je het lastig om een kaas af te schaven? Lees dan onze blog: hoe schaaf je kaas?

Proeven tijdens de kaaskeuring

Het leukste gedeelte van een kaaskeuring is het proeven van de kaas! Hierbij zijn er verschillende smaken te onderscheiden. Denk aan zout, zuur, zoet, bitter en umami (hartig). Bij het rijpen van de kaas splitsen de eiwitten in zoet, bitter en umami. Hoe deze smaakcomponenten verdeeld zijn, geeft het een beeld over de smaak en het type kaas dat je proeft.

Koe in de wei op Boerderij van Zeelst

Ruiken aan de kaas

Een laatste onderdeel van de kaaskeuring is het ruiken. Met je neus ruik je componenten van de aroma’s die tijdens de rijping worden gevormd. “Je kunt met je neus afwijkingen in de kaas ruiken. Dat doen we bijvoorbeeld ook door aan de kurk te ruiken bij het openen van een fles wijn. Als de kaas een zepige geur heeft, dan kan dat duiden op vetsplitsing. Een zwavelachtige geur wijst op eiwitsplitsing”, aldus Jo.

Wil je graag bovenstaande tips in praktijk brengen? Bestel dan vandaag nog jouw kaas in onze kaaswinkel.

Kaas schaven - hoe schaaf je veilig en effectief je kaas?