Lactosevrije kaas – kaas zonder lactose

Mijn KaasKoe kaas is lactosevrij en vegetarisch

Zoals we allemaal weten zorgen koeien voor melk waar kaas van wordt gemaakt. In de melk van zoogdieren, zoals koeien, komt lactose voor. Sommige mensen kunnen lactose niet goed verdragen. Maar wees getreurd: ook als je lactose-intolerant bent kan je van onze kaas genieten. Dankzij ons unieke bereidingsproces hebben we bij Mijn KaasKoe lactosevrije kaas in ons assortiment.

Wat is lactose?

Lactose is een suiker die in de melk van alle zoogdieren voorkomt. In koemelk zit zo’n 4 tot 5 procent lactose. Lactose wordt dan ook wel melksuiker genoemd en komt voor in de meeste zuivelproducten. Ook enkele tropische planten bevatten lactose.

Wat is lactose-intolerantie?

Als je ergens intolerant voor bent, dan kan je een bepaalde stof niet goed verdragen. Als je lactose niet goed kan verdragen, ben je lactose-intolerant. In dat geval heb je te weinig van het enzym lactase, dat in de dunne darmwand wordt aangemaakt. Als lactose niet goed verteerd wordt in de dunne darm, komt het onverteerd in de dikke darm terecht. Door de bacteriën in de dikke darm kan de lactose gaan vergisten. Dit brengt klachten met zich mee!

Lactosevrije kaas bestellen

Kaas staat erom bekend lactose te bevatten. Maar toch is dat niet zo! Mijn KaasKoe kaas is namelijk vrij van lactose. Hoe kan dat toch? Dit komt door ons unieke kaasproductieproces, dat helemaal is geoptimaliseerd door onze KaasKoning Jo. Dankzij het bereidingsproces weten wij de kaas lactosevrij te maken.

“Bij de bereiding wordt er allereerst een grote hoeveelheid lactose uit gewassen. Daarna zetten de zorgvuldig gekozen mix aan bacteriën alle overgebleven lactose om in de smaakcomponent melkzuur. Daarmee is de kaas lactosevrij.”

Smaakt lactosevrij kaas anders?

Alle kazen van Mijn KaasKoe zijn romig en vol van smaak. Zelfs onze jong-belegen kaas heeft een aromatische smaak. Onze lactosevrije kaas smaakt dus niet anders. Wij maken onze kaas zo heerlijk en eerlijk mogelijk. Daarbij hoort ook dat we zo veel mogelijk mensen willen laten genieten van ons kaas abonnement.

Onze kazen zonder lactose

Al onze kazen zijn vrij van lactose. Op dit moment kan je de volgende vegetarische en lactosevrije kazen bestellen:

  • Jong-belegen lactosevrije kaas
  • Belegen lactosevrije kaas
  • Extra belegen lactosevrije kaas
  • Oude lactosevrije kaas 
Jo Penders

Jo Penders

Kaaskoning