Onze Kaaskoeien

Ruim 5 jaar geleden zijn onze koeien 50 meter verderop verhuist naar een super deluxe KOEster Hotel. Hier kunnen onze koeien heerlijk relaxen, herkauwen en worden ze iedere morgen gemolken in een ware carrousel. Wie kan dat nou zeggen, iedere dag 2 maal in een kermisattractie? Onze Kaaskoeien vinden dit heerlijk en ze komen daar helemaal tot rust.

Super fit en kerngezond

In de stal zijn ze van alle gemakken voorzien. Een lekker zacht ligbedje, een borstel om te krabben als ze jeuk hebben en iedere dag lekker soepen. Waar wij namelijk wel eens een zakje chips of snoep pakken, eten onze koeien dagelijks brokjes. Daarnaast krijgen ze een uitgebalanceerd dieet van gras en mais. Onze koeien zijn dan ook super fit en zien er kerngezond uit.

Wellness-faciliteiten

In het KOEster Hotel, gaan ze maandelijks naar de pedicure waar de hoeven netjes worden geknipt en komt de kapper ook geregeld langs. Een ware wellness die van alle gemakken voorzien. Eten, drinken, relaxen en slapen.

Naar buiten

Naast dat onze kaaskoeien heerlijk kunnen relaxen in de stal, gaan ze ook ruim 6 maanden in het jaar naar buiten. Maar alleen als het lekker weer is, natuurlijk! We laten ze uiteraard niet overdag met extreme hitte naar buiten gaan en als het hard regent ook niet. Van dag tot dag bepalen we wat het beste voor onze dames is. Maak kennis met:

Roza 40

Roza 40

Aanhankelijke koe

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Roza 40 en een van de dochters van vader Carnival. Ik heb een mooi fors postuur en een prachtige rood bonte huid. Ik hou van mijn verzorgers en wordt graag geliefkoosd. Boer Joris is mijn echte vriend. Kom gerust eens op bezoek en ik geef je een sappige lik.

Wendy 4

Wendy 4

Vriendelijke koe

Door mijn mooie witte rug ben ik een van de meest opvallende koeien van boer Joris. Ik ben een gezonde en krachtige Witrik koe. Als we in wei spelen vind ik het leuk om mensen te ontmoeten die aan het boerengolfen zijn. Ik begroet hun dan met een luide “boe”. Ook ben ik een echte kindervriend.

Lucy 48

Lucy 48

Honger als een paard

Hallo, ik ben Lucy 48. Ik ben koe, maar heb altijd honger als een paard. Ik weet waar het lekkerste gras van het weiland te vinden is. Daar geniet ik met volle teugen van, zelfs bij het herkauwen. In de stal pik ik graag wat gras van de buurvrouw. Het gras is immers altijd groener bij de buren!

Martje 31

Martje 31

Serieuze koe

Mijn naam is Martje 31. Aangenaam kennis met u te maken. Mijn taak als melkkoe neem ik uiterst serieus en daarom maak ik de lekkerste melk. Ik sta altijd als eerste bij de melkmachine. Als een andere koe niet luistert naar boer Joris, dan roep ik haar tot de orde. Want zo hoort het. Ik laat er geen gras over groeien.

Joke 142

Joke 142

Grappige koe

Hey, weet je wie de grappigste koe van de boerderij is? Dat ben ik! Wanneer andere koeien in de rij staan voor de stal, ren ik weer lekker de wei in. Of ik ga stiekem achter boer Joris staan en roep dan heel hard ‘Boe!’. En dat vinden alle andere koeien supergrappig. Met mij kun je lachen!