Mijn KaasKoe boer – Joris van Zeelst

Onze jonge boer Joris staat iedere dag om half 7 op om de koeien te gaan melken. Voor hij begint, begeleidt hij de dames naar een plek in de stal waar ze netjes achter elkaar gemolken kunnen worden. Vervolgens gaat hij naar zijn speeltje, de koeiencarrousel, om aan de slag te gaan. Met zeer veel liefde zorgt hij dat zijn koeien gemolken worden.

Koffie en een boterham met… kaas!

Na het melken is het tijd voor ontbijt. Een bakje koffie en een lekkere boterham met heerlijke Mijn KaasKoe kaas om het tweede gedeelte van de ochtend goed te beginnen. Op dit moment worden ook de plannen van de dag doorgenomen. Die plannen lopen uiteen en een dag op de boerderij is nooit hetzelfde. Waar Joris in de zomer veel bezig is met maaien, is het in de herfst weer de mais.

Regelmatig naar de koeien kijken

Regelmatig gaat Joris naar zijn weilanden toe. Hij komt dan naar zijn koeien te kijken, stukjes land klaar te maken voor de dieren of om te bemesten. Rond 12 uur is het tijd om weer te eten. In de middag gaat hij weer aan de slag, om lekker rond de klok van 3 uur een kopje koffie te pakken. Het tweede gedeelte van de middag is dan ook zo weer voorbij en daarna lekker eten.

Koeien melken

Om 6 uur begint het melken weer. Koeien omjagen zoals dat zo mooi heet, in de carrousel en alles weer netjes schoonmaken. Tot een uurtje of half 10 is Joris vaak nog achter en in de zomer nog veel later. Wanneer Joris binnen is, nog even lekker tv kijken en dan zit een lange dag er weer op. Op naar de volgende.

Bezoek aan boerderij van Zeelst

Wil jij graag een keertje komen kijken op de boerderij om meer te weten te komen over de boerderij, de koeien of de herkomst van de Mijn KaasKoe kaas? Laat dan een berichtje achter, je bent van harte welkom!

Joris van Zeelst

Joris van Zeelst

Mijn Kaaskoe Boer

 

Maak kennis met onze andere kaastoppers:

Ine van Zeelst

Ine van Zeelst

Mijn Kaaskoe boerin
Bert van Zeelst

Bert van Zeelst

Mijn Kaaskoe boer

Jo Penders

Jo Penders

Kaaskoning