Afscheid van Meggie 25, welkom Roza 40

Met pijn in ons hart hebben wij afscheid moeten nemen van Meggie 25. Zij stond aan de wieg van Mijn KaasKoe en is hiermee ook het boegbeeld geworden. Op de braderie in Ammerzoden 2018, tijdens de Valentijn fotoshoot was Meggie 25 van de partij. Meggie 25 heeft een prachtig leven gehad op Boerderij van Zeelst daar kijken wij met veel trots en blijdschap op terug.

Meggie 25, de mooiste koe.

Doordat we Meggie 25 niet meer drachtig krijgen en zij bijna geen melk meer geeft zijn wij genoodzaakt haar te verkopen. We hebben er alles aan gedaan om haar nog een keer drachtig te krijgen. Er is 2 maal een embryo geplaatst en meerdere malen onze stier Simon haar gedekt. Maar…. alles zonder resultaat. Meggie 25 heeft ruim 70.000 kg melk geproduceerd met 4.40 procent vet en 3,66 procent eiwit en heeft hiermee een mooie bijdrage geleverd op de Kaaskoe boerderij. Meggie 25 heeft 6 maal een kalfje gekregen. 5 maal een stier kalfje en 1 maal een vaarskalfje Meggie 27. Meggie 27 loopt nog in de wei van Boerderij van Zeelst.

Nieuwe ambassadrice Mijn KaasKoe: Roza 40

Als nieuwe ambassadrice van Mijn KaasKoe willen wij Roza 40 voorstellen. De vader van Roza 40 is stier Carnival. Eenmaal heeft Roza 40 een kalfje gekregen, en is op dit moment met zwangerschapsverlof. Roza 40 valt op vanwege haar grote, robuuste lijf. Laat dat je niet afschrikken, want ze is ontzettend lief en aanhankelijk. Roza 40 is dan ook het lievelingetje van boer Joris…

Roza 40, aanhankelijke koe

Roza 40 stelt zich voor:

Mag ik mij voorstellen? Ik ben Roza 40 en ben een dochter van vader Carnival. Ik heb een mooi fors postuur en een prachtige rood bonte huid. Ik hou van mijn verzorgers en wordt graag geliefkoosd. Boer Joris is mijn echte vriend. Kom gerust eens op bezoek en ik geeft je een sappige lik.

Bert van Zeelst

Bert van Zeelst

Mijn Kaaskoe boer